Projectleider Joren: “Theiner ICT is één groot, warm bad”

Tsja, hoe zullen we onze collega Joren eens omschrijven? Als projectleider vormt hij een brug tussen ons en onze klanten en spreekt hij de taal van de business én IT. Joren is onze spin in het web, een keiharde werker en een tikje rusteloos 😉. Maar hij is vooral loyaal en werkt met ontzettend veel passie. Iedere dag weer. Ad-hocwerkzaamheden? Druk, druk, druk? Voor Joren is dat genieten. Natuurlijk wél afgewisseld met de nodige ontspanning, ”maar dat zit wel goed bij Theiner ICT”.   

Kun je wat meer vertellen over je achtergrond?

“Ik kom uit een ondernemersgezin en heb ook in het familiebedrijf gewerkt. Maar ik wilde toch nog een opleiding doen en koos voor Human Resource Management. Dat was niet helemaal mijn ding. Dus toen ben ik weer gaan werken en zo rolde ik het IT-vak in. Van junior software engineer, naar IT-support en uiteindelijk projectleider bij verschillende bedrijven. Ondertussen was ik ook weer gestart met de hbo-opleiding Information and Communication Technology. In de praktijk hecht ik toch meer waarde aan toepasbare kennis dan aan theorie. Zeker in de IT is die kennis al snel weer achterhaald. Als autodidact blijf ik constant leren.”

Hoe ben je uiteindelijk bij Theiner ICT terechtgekomen? 

“Huub, een collega die hier al werkte, is een vriend van me. En zo kende ik nog wel meer mensen die bij Theiner ICT werkten en het naar hun zin hadden. Theiner ICT is een mkb-bedrijf waar je geen nummertje bent, zoals in een corporate organisatie. Bovendien sprak de Brabantse ‘niet lullen, maar poetsen’-mentaliteit me aan. Net als de bedrijfsvisie: Theiner ICT richt zich volledig op cloudbased oplossingen. Dus ik besloot te solliciteren.”

In welke functie ben je begonnen?

“Ik startte als eerstelijns supportmedewerker, maar dat geldt voor bijna iedereen die bij Theiner ICT aan de slag gaat. Zo leer je namelijk het beste de klantenkring én je collega’s kennen. Als ik nu nieuwe collega’s inwerk, dan volgen zij hetzelfde pad. Dit heb ik een paar maanden gedaan en daarna ging ik naar tweedelijns support om technische kennis op te doen. En al snel daarna werd ik coördinator van mijn eerste projecten.”

Ik kwam bij Theiner ICT terecht in een hecht team dat voelde als een warm bad.

Hoe ziet de werkdag van een projectleider bij Theiner ICT eruit?

“De helft van mijn tijd ben ik bezig met projectgerelateerde werkzaamheden. Vaak lopen er tegelijkertijd één groot project en twee kleinere. Ook houd ik me bezig met het beantwoorden van operationele vraagstukken waar mijn collega’s zo één, twee, drie niet uitkomen. Denk aan:

  • Koppelingen met andere softwarepakketten.

  • Problemen met de configuratie van een mailomgeving.

  • De inrichting van apparaten die zijn gekoppeld met Azure.  

En ik beheer onze eigen cloudomgeving waar ook altijd wel iets aan moet gebeuren. Zo vliegt de dag voorbij!”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Het vertalen van de wensen en requirements van de klant naar een passende oplossing én de verbindende schakel zijn tussen de klant en mijn collega’s. Ook volg ik de ontwikkelingen van Microsoft 365 op de voet. Mijn werkdagen zijn goed gevuld en ik vind dit heerlijk. Ik word gedreven door de passie voor mijn vak, daar gaat mijn hart echt sneller van kloppen.”  

Theiner ICT voelt als familie. Het is een club die ik op handen draag.

Waarom zit je bij Theiner ICT op je plek?

“Ik ben geen werknemer, maar echt lid van het team. De sfeer en collegialiteit bij Theiner ICT vind ik iets heel speciaals. En zo wordt iedereen onderdeel van het team op zijn of haar eigen manier. We zijn allemaal Theiner ICT.”

“Wat ik verder echt een pre vind, is dat iedereen hier openstaat voor nieuwe ideeën. Dit wordt altijd gewaardeerd en serieus genomen. En mocht je idee worden goedgekeurd, dan krijg je de vrijheid om daar zelf invulling aan te geven en de juiste collega’s aan te haken. Het is niet zo dat jouw idee door drie bestuurslagen moet en dat je dan na een kwartaal hoort dat er ze niets mee gaan doen. Dat vertrouwen en de ondernemende instelling maakt dat ik me bij Theiner ICT helemaal thuis voel.”

Werken in een hecht team?

Enthousiast na het verhaal van Joren? Leuk, dan kun jij onze nieuwe collega worden.

Solliciteer nu!
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then