Maas Coating borgt bedrijfscontinuïteit door ICT-beheer en support via Theiner ICT

Maas Coating is een industrieel lakbedrijf en bestaat al sinds 1934. We willen niet zeggen dat ze al zo lang met ICT bezig zijn, maar ze waren er vroeg bij. Automatisering begon voor hen met de i486, gevolgd door maatwerk DOS en uiteindelijk Windows. Maas Coating wéét hoe belangrijk ICT is voor een bedrijf. Om de continuïteit van hun bedrijfsprocessen te borgen, hebben ze het beheer van de volledige ICT-omgeving uit handen gegeven aan Theiner ICT.  

Theiner ICT als partner

Maas Coating is gespecialiseerd in mechanische en chemische voorbehandelingen, poedercoaten en natlakken. Voor veel van deze processen vormt ICT de ruggengraat. “Om onze processen goed te laten verlopen, is het belangrijk dat onze ICT-omgeving goed wordt onderhouden”, vertelt Jan Maas, directeur Maas Coating. “Zelf hebben we geen technische kennis van ICT in huis. Daarom zochten we een betrouwbare ICT-partner. Via via kwam ik bij Theiner ICT terecht. Een jong en enthousiast bedrijf met ambitie en een goede visie. Dit sprak me aan en zo is onze samenwerking begonnen.”

ICT vormt de ruggengraat van ons bedrijf.

Jan Maas, directeur Maas Coating

Onestopshop voor ICT

Bij Maas Coating beheren we de complete ICT-omgeving. Van de 30 werkplekken en de Microsoft 365-omgeving tot telefonie en het bedrijfsnetwerk. Jan: “We zijn gestart met netwerkbeheer en hebben dit later uitgebreid met VoIP, Teams, SharePoint en koppelingen naar bijvoorbeeld onze camerasystemen. Als er problemen zijn of aanpassingen moeten worden gedaan, dan leggen we dat bij Theiner ICT neer. Zo zijn zij onze onestopshop voor ICT.”

“Elke maand komt Ron bij ons langs voor periodiek onderhoud”, gaat Jan verder. “We hebben dan ondertussen een checklist samengesteld van zaken waarnaar gekeken moet worden, maar die niet per se urgent zijn. Uiteraard kunnen we bij dringende problemen en storingen bij de servicedesk van Theiner ICT terecht. Dan gaan ze direct voor ons aan de slag. Maar doordat Ron preventief onderhoud doet, is er veel minder sprake van storingen dan voorheen.” 

Ontzorgt op ICT-vlak

Maas Coating biedt ook andere diensten aan om hun klanten te ontzorgen, zoals inkoop, voormontage en inpakwerkzaamheden. En die extra service was ook wat ze zochten in een ICT-partner. Jan: “Stel dat een timmerman een nieuwe deur levert, maar die blijkt toch na een tijdje scheef te hangen. Dan verwacht je dat hij dit komt maken, toch? Dezelfde verwachtingen gelden ook voor ICT. Theiner ICT biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding én een goede service als er iets niet goed gaat. Dit probleemoplossend vermogen is voor mij van grote waarde in onze samenwerking.”

Ik ben blij dat we vanaf het begin bij Theiner ICT aan boord zijn. Zo groeien we met elkaar mee.

Jan Maas, directeur Maas Coating

Geen ICT, geen product

Bij Maas Coating is er sprake van veel automatisering en daarmee koppelingen tussen de productie  en ICT. “Dat onze ICT goed werkt, is noodzakelijk voor onze processen”, geeft Jan aan. “In onze branche is perslucht enorm belangrijk. Als we geen perslucht hebben, kunnen we ons werk niet uitvoeren. Nu zijn we zover dat ICT voor ons net zo belangrijk is als perslucht. Onze shopfloor is bijvoorbeeld volledig geïntegreerd en we hebben inzicht in de planning, orders en het type behandeling. Geen ICT? Dan kan ons kantoorpersoneel niet verder en ligt de halve productie stil.”

“Naast het dagelijkse beheer en onderhoud, heeft Theiner ICT ook een adviesrol”, vervolgt Jan. “Ze geven op tijd aan wat er moet gebeuren, denk aan de vervanging van systemen, computers of netwerken. Bovendien attenderen ze ons bijvoorbeeld op nieuwe functionaliteiten en ontwikkelingen die interessant voor ons kunnen zijn. Dat doen ze perfect. Wij wíllen ook een bedrijf zijn dat up-to-date blijft en Theiner ICT snapt dat.”

Glas is altijd halfvol

Jan is erg tevreden met de samenwerking en de technische en functionele expertise van Theiner ICT. “Het is gewoon een schitterend mooi bedrijf met enthousiaste medewerkers. Het team breidt zich steeds meer uit. Willem, de eigenaar van Theiner ICT, doet er alles aan om het plezier erin te houden en dat zie je echt terug. Ik kan het bedrijf van harte aanbevelen als je nog op zoek bent naar een toffe baan in de ICT. Voor ons is Theiner ICT als partner een goede match en ik raad ieder mkb-bedrijf aan om eens te informeren naar wat ze voor jou kunnen betekenen.”

 

Ook werken voor klanten zoals Maas Coating?

Enthousiast na het verhaal van Jan? Leuk als je bij ons komt werken.

Solliciteer nu!

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then